В умовах постійних російських ракетно-дронових атак на українську енергосистему, можливість швидкого відновлення пошкодженого обладнання

В умовах постійних російських ракетно-дронових атак на українську енергосистему, можливість швидкого відновлення пошкодженого обладнання – така ж важлива, як і ефективна робота ППО. Це добре розуміють наші міжнародні партнери, що підтверджує обсяг технічної допомоги, яку отримує Україна.
 
Необхідність продовження такої підтримки обговорив директор з інвестицій НЕК «Укренерго» Олег Павленко з адміністратором Агентства США з міжнародного розвитку USAID Самантою Пауер. Вчора, під час відвідання енергооб’єкта у західному регіоні України, вони ознайомилися з роботою обладнання, безперебійність якої стала можливою завдяки допомозі американських партнерів, наданої для ремонту та заміни пошкодженої інфраструктури.
 
Загалом з початку повномасштабного вторгнення пакет допомоги НЕК «Укренерго» за ініціативою USAID «Проект енергетичної безпеки» вже перевищив 126 мільйонів доларів США. Частина обладнання вже доставлена й перебуває в роботі, частина – законтрактована. Ця допомога є дуже важливою для енергетичної безпеки та стійкості України з огляду на тривалі терміни виробництва певного обладнання, зокрема автотрансформаторів.
 
Окрім допомоги обладнанням, USAID також надає підтримку в облаштуванні захисних споруд на ключових обʼєктах «Укренерго». Це дозволяє вберегти найбільш цінне і дефіцитне устаткування від повітряних атак ворога.
 
Дуже вдячні партнерам за допомогу. Завдяки наполегливій і героїчній роботі українських енергетиків та постійній підтримці міжнародних партнерів – світло в оселях українців загасити не вдасться нікому.

Джерело