Власник автомобілю, пошкодженого на штрафмайданчику Національної поліції, отримає компенсацію збитків

Власник автомобілю, пошкодженого на штрафмайданчику Національної поліції, отримає компенсацію збитків. 

Два дні тому інспекція з паркування тимчасово затримала легковий автомобіль, припаркований менш ніж за три метри від пішохідного переходу на перехресті, і передала його перевізнику для транспортування на штрафмайданчик Головного управління Національної поліції у місті Київ. На жаль, під час розвантаження на штрафмайданчику через технічні причини автомобіль отримав значні пошкодження. Збитки були зафіксовані представниками Національної поліції, перевізника та страхової компанії. Огляд і складання всіх необхідних документів відбувалися  за участю власника транспортного засобу.

Інспекція з паркування усвідомлює, що ситуація є неприємною для власника автомобіля, і докладає всіх зусиль, щоб врегулювати це питання якомога швидше. Між водієм і керівництвом інспекції з паркування встановлено прямий звʼязок. Наразі інспекція  допомагає власнику автомобіля отримати від компанії-перевізника швидку виплату компенсації в повному обсязі.

Компанія-перевізник також запропонувала власнику автомобіля безкоштовне користування іншим транспортним засобом на період ремонту.

Найближчим часом буде проведена нарада з представниками компаній-перевізників для обговорення заходів, що запобігатимуть подібним інцидентам у майбутньому.

Діяльність кожного перевізника, з яким укладено договір на перевезення тимчасово затриманих транспортних засобів, застрахована від подібних випадків.

Висловлюємо свої щирі вибачення власнику транспортного засобу за незручності, спричинені цим інцидентом, і запевняємо, що робимо все можливе для швидкого вирішення питання.

Попри рідкість таких ситуацій, вони інколи трапляються. З моменту заснування інспекції з паркування у 2019 році зафіксовано до п’яти подібних випадків. У всіх цих випадках матеріальна шкода була повністю компенсована, і жодних претензій або судових позовів з боку власників транспортних засобів на адресу державного органу не надходило. У інспекції з паркування впевнені, що такий підхід дозволяє зберегти довіру громадян до нашої роботи.

Джерело