«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату

«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату

Роздача продуктових наборів, забір крові для подальшого аналізу та консультація психологів: так пройшов виїзд волонтерів італійсько-українського проєкту «Razom z Ukrainoiu Zavzhdy» 06/UCR/012832 до Букачівецького протопресвітеріату у пʼятницю, 4 жовтня.

Пригадуємо, що дану ініціативу Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ втілює за фінансування Італійської Агенції з питань Співробітництва в галузі Розвитку AICS у співпраці з італійськими організаціями Focsiv, Missione Calcutta, ARCS, Condivisione fra i popoli та IBO Italia.

У ході візиту благодійники роздали продуктові набори для 50-ти сімей, а спеціалісти Лікувально-діагностичного центру «Клініка святого Луки» здійснили забір крові для подальшого аналізу в 21-ої особи.

«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату

Крім того, під час дистрибуції проєктні психологи розповіли людям про способи боротьби зі стресом та формування стресостійкості. У той час аніматори провели заняття з дітками.

«Щиро дякуємо вам, що не забуваєте про нас і допомагаєте. Це насправді дуже важливо — розуміти, що про тебе пам’ятають, що іншим не байдуже, що є добрі люди. Нехай Господь віддячить вам сторицею за вашу доброту!» — висловлює вдячність одна з жінок, яка цього дня отримала допомогу.

Своєю чергою митр. прот. Мирослав Любінець, протопресвітер Букачівецький, каже, що милосердя полягає в таких благодійних справах, адже саме це є найбільша втіха для серця, якої нас навчає Христос — допомагати ближнім.

Цікаво, що під час таких виїздів, впродовж функціонування проєкту, для людей у потребі з різних куточків Прикарпаття вдалося роздати 812 продуктових наборів для родин, ще 433 особи мали нагоду зробити безоплатний аналіз крові. Волонтери й надалі відвідуватимуть різні протопресвітеріати Івано-Франківської Архієпархії, щоб підтримати людей у такий складний час.

Окрім дистрибуції продуктових наборів проєкт також передбачає надання абсолютно безплатних пакетів медичної допомоги у «Клініці святого Луки», безоплатні юридичні консультації для вразливих категорій населення, включає інформаційну кампанію з протидії мінній небезпеці та психологічну підтримку для потребуючих.

Пригадуємо, що у рамках даної ініціативи, у стінах Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата діяв дитячий літній християнський табір «Blessed camp». Під час його проведення було надано 400 безоплатних місць для пільгових категорій дітей, зокрема для дітей військових, внутрішньо переміщених осіб, дітей-сиріт, а також дітей із малозабезпечених сімей.

«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату«Разом з Україною завжди»: цього разу благодійники завітали до Букачівецького протопресвітеріату

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело