У Києві пройшли Дні адопції: за вихідні новий дім знайшли майже 100 тварин

Цими вихідними, 5–6 жовтня, в Міжнародному виставковому центрі відбулися Дні адопції, організовані КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» спільно з відомими притулками та волонтерами. Під час заходу майже 100 тварин отримали нові домівки: 35 собак і 63 коти. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«Дні адопції у МВЦ стали гарною традицією столиці. Щоразу цей захід не лише допомагає тваринам знайти нові домівки, але й підвищує обізнаність киян щодо відповідального ставлення до братів наших менших. Ми продовжуємо закликати: не купуй, прихисти. Беручи тварину з притулку чи вулиці, ви не просто робите добру справу, але й дійсно змінюєте життя: тварини і своє власне», – зазначив Володимир Прокопів.

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний повідомив, що Дні адопції в такому форматі повернуться вже наступного року. 

«Подібні масштабні події вимагають багато часу на підготовку, тому наступні Дні адопції у МВЦ відбудуться вже у 2025 році. Однак не варто чекати так довго, якщо ви хочете прихистити тварину. Звертайтеся до найближчого притулку і знайдіть свого нового друга вже сьогодні. Допомагаючи тваринам, ми робимо світ кращим, і для цього не треба чекати на особливий день», – сказав Олександр Возний.

За словами директора комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Сергія Сабурова, учасники, які прихистили тварин у межах Днів адопції у МВЦ, отримали подарунки від партнерів. Також, як і було анонсовано, під час заходу проводили безкоштовні стерилізації та вакцинації для тварин внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців та їхніх сімей, осіб з інвалідністю та пенсіонерів.

Окрім комунального притулку тварин, участь в акції взяли найвідоміші притулки Києва та області: благодійний фонд «Хвостата банда», громадські організації «Зоопатруль Україна», «Бородата котомамуля», «Притулок для тварин Сіріус», URSA, Help Animals of Ukraine, а також волонтери. 

У КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» нагадали, що це вже другий подібний захід із прилаштування тварин, який проходить у Міжнародному виставковому центрі. Усього від початку року завдяки Дням адопції у МВЦ вдалося прилаштувати понад 230 тварин.

Джерело