❗Черговий удар росії по продовольчій безпеці. Російські терористи продовжують завдавати ударів по українській інфраструктурі, серед них

❗Черговий удар росії по продовольчій безпеці.

Російські терористи продовжують завдавати ударів по українській інфраструктурі, серед них

Черговий удар росії по продовольчій безпеці.

Російські терористи продовжують завдавати ударів по українській інфраструктурі, серед них – вітчизняні порти, що задіяні у гарантуванні продовольчої безпеки світу.

У ніч на 6 жовтня росія пошкодила цивільне судно "PARESA" під прапором Сент-Кітс і Невіс. Судно було завантажене зерном кукурудзи для експорту. Атака сталась біля одного з причалів у морському порту Південний.

На щастя, ніхто з 15 членів екіпажу, громадян Єгипту та Сирії, не постраждав. Всього на судно було завантажено близько 6 тисяч тонн української кукурудзи. Це абсолютно цивільний вантаж.

Загалом, це вже 20-те цивільне судно, що зазнало ушкоджень внаслідок російських атак. Кілька тижнів тому країна-терорист вдарила по судну з пшеницею до Єгипту. Це ніщо інше, як спроби ворога вплинути на успішну роботу Українського морського продовольчого коридору та поставити під загрозу світову продовольчу безпеку.

Окрім суден та портової інфраструктури, ворог завдає подібних ударів і по прикордонних районах українського півдня. Це ставить під пряму загрозу безпеку сусідніх країн. Лише кілька днів тому росіяни атакували переправу на Дунаї. Тоді постраждали двоє водіїв вантажівок.

Попри систематичні російські обстріли й удари, Український морський продовольчий коридор продовжує цілодобову роботу. За понад рік вдалося експортувати вже понад 73 млн тонн вантажів, а це понад 2700 суден, які вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи.

Україна залишаються гарантом продовольчої, а отже і соціальної безпеки для багатьох країн світу. Завдяки гуманітарним ініціативам нашої держави, мільйони людей отримують необхідне продовольство.

Джерело