Майже 229 млн грн на бізнес: результати програми «Власна справа» на Львівщині

Майже 229 млн грн на бізнес: результати програми «Власна справа» на Львівщині

Завершилася вісімнадцята хвиля розгляду заяв претендентів на мікрогранти, яка тривала з 26 серпня до 8 вересня п. р. (з урахуванням документів, що надійшли у попередні періоди).

За її підсумками у межах програми «Власна справа» 38 заявників з Львівської області на старт або розвиток бізнесу отримають від держави майже 8,9 млн грн  і створять 71 робоче місце.

На ці кошти вони планують відкрити фірму з надання бухгалтерських послуг, приватний медичний центр, крафтове кафе, розширити виробництво  меблів, електрокабелів, верхнього або дитячого одягу, а також облаштувати магазин-пекарню, центр дитячого розвитку, мінікондитерську та ін.

Серед переможців 18 хвилі 9 юридичних осіб, 23 приватні підприємці та 6 стартапів.

Загалом цього року (станом на 07.10.2024 р.) за програмою «Власна справа» позитивні рішення про виділення мікрогрантів для масштабування підприємництва або започаткування власної справи отримали 964 претенденти з Львівщини, які інвестують у власну справу кошти на загальну суму 228,9 млн грн. Проєктами передбачено створення 1879 робочих місць, здебільшого у ресторанному бізнесі, сфері роздрібної торгівлі, індустрії краси та стоматології.

Щоб стати учасником програми «Власна справа» проєкту «єРобота», треба написати заявку та бізнес-план і подати їх через застосунок «Дія» (https://bit.ly/3Wcsg43) на розгляд. Переможцям за умови створення робочих місць надаються мікрогранти у розмірі від 50 тис. до 250 тис. гривень для відкриття або масштабування бізнесу.

Через портал «Дія» також можна подати заявку на отримання коштів у розмірі 75 тис. грн. Після прийняття позитивного рішення такий заявник повинен зареєструватися як суб’єкт підприємницької діяльності (ФОП). У цьому випадку робочі місця можна створювати не обов’язково.

Консультації з питань участі у проєкті «єРобота» можна отримати у підрозділах обласної служби зайнятості (адреси – https://bit.ly/40jWW59), а також за тел.: (032) 2323490, +380966825183. Подробиці – https://www.dcz.gov.ua/people/micro.

 

Львівський обласний центр зайнятості

Джерело