❕Ігор Клименко: Система цивільного захисту працює з урахуванням реалій. Ми маємо пам‘ятати, що кожен з нас відповідальний за безпеку наших людей

Forwarded from МВС України

Ігор Клименко: Система цивільного захисту працює з урахуванням реалій. Ми маємо пам‘ятати, що кожен з нас відповідальний за безпеку наших людей

На цьому наголосив Міністр внутрішніх справ України під час масштабних тактико-спеціальних відпрацювань системи цивільного захисту Київської області, в тому числі підрозділів системи МВС в умовах надзвичайних ситуацій, пов'язаних з аваріями на об’єктах енергетики, які виникли внаслідок ворожих атак в осінньо-зимовий період.

🚨До відпрацювань було залучено 3200 осіб, 860 одиниць техніки. Серед них: рятувальники, поліцейські, нацгвардійці, енергетики, медики. Відпрацьовано евакуацію, аварійно-рятувальні роботи, підключення критичної інфраструктури до альтернативного живлення. Упродовж оперативних заходів керівники всіх служб в режимі реального часу доповідали Главі МВС по кожній локації щодо дій з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

🤝Також у відпрацюваннях взяли участь заступник Міністра Олексій Сергєєв, Голова Національної поліції Іван Вигівський, Голова ДСНС Андрій Даник, начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, народний депутат Олег Бондаренко, міжнародні партнери. Керівником відпрацювань підрозділів системи МВС було визначено заступника Голови ДСНС України Володимира Демчука.

Як зазначив Ігор Клименко, Україна має унікальний досвід реагування на надзвичайні ситуації в умовах війни, і цей досвід активно передається міжнародним партнерам, які високо цінують здобуті знання.

🇺🇦Підписатися | Міністр | МВС | Гвардія наступу

Джерело