🆕 Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 🟡Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) домовилася про співпрацю з чеською…

🆕 Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🟡Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) домовилася про співпрацю з чеською...

🆕 Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🟡Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) домовилася про співпрацю з чеською Hydrogen Technology Platform (HYTEP) щодо розвитку та обміну інформацією про виробництво водню, зокрема з використанням ядерних технологій.

🟡Фінська енергетична компанія Keravan Energia підписала угоду з ядерним стартапом Steady Energy про розробку системи централізованого теплопостачання для міста Керава, розташованого неподалік від столиці Гельсінкі на півдні країни.

🟡Американський розробник передових реакторів Kairos Power розпочав будівництво нового заводу з виробництва високочистого розплаву на солі теплоносія на території виробничого кампусу в Альбукерке, штат Нью-Мексико.

🟡 США і Велика Британія виготовили випробувальні капсули з сучасних металевих сплавів і графіту. Тепер фахівці оцінюватимуть потенційне використання в майбутніх перспективних ядерних енергетичних реакторах.

🟡Вчені Національного центру ядерних досліджень Польщі (NCBJ) розробили концепцію демонстраційного проєкту високотемпературного реактора з газовим охолодженням (HTGR-POLA). Технологія має стати основою для комерційних реакторів, що будуть використовуватися в польській промисловості.

#атомний_дайджест

ХTHEA

Джерело