Провели нараду щодо ключових питань з головами ОВА за участі Віцепрем’єр-міністра Олексія Кулеби та заступника…

Провели нараду щодо ключових питань з головами ОВА за участі Віцепрем’єр-міністра Олексія Кулеби та заступника...
Провели нараду щодо ключових питань з головами ОВА за участі Віцепрем’єр-міністра Олексія Кулеби та заступника...

Провели нараду щодо ключових питань з головами ОВА за участі Віцепрем’єр-міністра Олексія Кулеби та заступника керівника Офісу Президента Віктора Микити.

📌 Підготовка до опалювального сезону
Проговорили готовність регіонів і громад до зимових викликів. При Уряді утворений відповідний штаб. Необхідно враховувати будь-які сценарії та оперативно реагувати на надзвичайні ситуації. Перед Міненерго й керівниками областей стоять чіткі завдання щодо захисту енергооб’єктів, формування необхідних запасів та розбудови децентралізованої генерації. Маємо рухатися в цих питаннях злагоджено й швидко.

📌 Захист і відновлення критичної інфраструктури
Заслухав інформацію голів ОВА про хід відбудови ключових об’єктів, а також будівництва укриттів у школах. Уряд виділив на це відповідні кошти. Важливо розуміти поточний стан і потреби. Області мають також активніше комунікувати з міжнародними партнерами для залучення підтримки на реалізацію пріоритетних проєктів. Для цього з боку Уряду створені всі умови.

📌 Інвестиції
Власне, для пріоритизації проєктів була утворена Стратегічна інвестиційна рада. У межах її роботи відбуватиметься відбір та підготовка важливих для громад проєктів і залучення інвестицій в їх реалізацію. Міжнародні партнери так само працюватимуть з інвестрадою. Тож перед місцевою владою стоїть завдання активно розробляти й подавати свої заявки.

Джерело