За матеріалами ДБР на Львівщині судитимуть двох правоохоронців, які за хабар закривали кримінальні провадження

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ завершили досудове розслідування щодо двох працівників правоохоронного органу з Червоноградського району Львівської області.

Фігуранти вимагали від місцевого мешканця 4 тис. доларів США за допомогу у закритті кримінального провадження, у якому фігурує його брат. Він з товаришем «попався» на незаконній вирубці лісу. Під час досудового розслідування суд наклав арешт на автомобіль брата та деревину.

Правоохоронці пообіцяли за гроші не лише закрити провадження, а й повернути арештоване майно.

Правоохоронців обвинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Обох фігурантів звільнені з роботи у правоохоронних органах.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

За матеріалами ДБР на Львівщині судитимуть двох правоохоронців, які за хабар закривали кримінальні провадження За матеріалами ДБР на Львівщині судитимуть двох правоохоронців, які за хабар закривали кримінальні провадження За матеріалами ДБР на Львівщині судитимуть двох правоохоронців, які за хабар закривали кримінальні провадження

Джерело