Молитовні чування в с. Старуня

Молитовні чування в с. Старуня

28 та 29 вересня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь в молитовних чуваннях у Відпустовому центрі блаженного Симеона Лукача в с. Старуня.

Нічні чування традиційно розпочалися у храмі Свв. Апостолів Петра і Павла із Великої Вечірні, яку очолив Владика Дмитро. Одразу після завершення Богослужіння Владика виголосив духовну науку для вірних.

Далі усі паломники попрямували на Хресну дорогу, яка цьогоріч відбувалася під рясним дощем. Молитовні чування Хресної дороги були доповнені пастирським словом Владики.

Наступного дня відбулося урочисте Богослужіння – Архиєрейська Божественна Літургія на яке прибула велика кількість духовенства та паломників, які поспішаючи до святого місця, принесли свої особисті намірення і єдине прохання миру і завершення війни, яке цього року об’єднало усіх молільників.

Звертаючись до вірних, Владика Дмитро говорить: «Що означає йти за Богом? Це означає щоденно зносити свої хрести, чесно працювати і жити згідно з Божою волею. Пригадаймо кровоточиву жінку, яке не мала іншої надії окрім Бога. ЇЇ сильна і велика віра створила чудо. Господь завжди перебуває з нами. Але наша вільна воля і вибір інколи не приймає Його. Але навіть до серця найбільшого грішника Господь стукає. Він дає Йому знаки і благодаті, які дають надію на майбутнє. В часі війни ми зневіряємося в Бозі. Якщо Бог допускає зло, то дає силу його перемогти. Але все це потрібно робити з вірою».

Роздумуючи над важливістю віри в житті християнина, Преосвященний Владика Дмитро продовжує: «Зміст нашого життя полягає у вірі. У прийнятті Таїнств Церкви, які є дуже важливими для становлення цієї віри. Ми з вами є інструментом у руках Божих. Якщо ми піддаємося Божій волі, то Господь може творити великі справи добра і милосердя через кожного з нас. Особливо це ми відчуваємо  в часи війни».

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії Преосвященний Владика благословив усіх молільників мощами блаженного Симеона Лукача та уділив повний відпуст. На завершення чувань настоятель Відпустового Центру Блаженного Симеона Лукача о. Юрій Сидір подякував Владиці Дмитру за візит та духовні науки.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня Молитовні чування в с. Старуня  

Джерело