Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» запускає консультації для переробних підприємств з питань залучення кредитного фінансування

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» запускає консультації для переробних підприємств з питань залучення кредитного фінансування

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ) оголошує старт нової ініціативи для підтримки малих та середніх підприємств (МСП) у переробній галузі. Передбачається надання спеціалізованих консультацій для до 80 підприємств, що прагнуть залучити кредитне фінансування для розвитку свого бізнесу. Програма відкрита для переробних компаній, які мають не менше 10 постійних працівників.

Консультації надаватиме Вадим Шиян, консультант від імені компанії «UBS Finance Group», що спеціалізується на фінансовій підтримці підприємств. Програма передбачає 2 етапи, зокрема: На першому етапі кожне підприємство зможе отримати глибокий аналіз фінансових показників, що допоможе визначити можливі суми кредитів та зрозуміти, чи відповідає підприємство банківським критеріям для отримання фінансування. Крім того, програма спрямована на виявлення слабких місць у фінансовій звітності, які можуть перешкоджати отриманню кредиту, з рекомендаціями щодо їх виправлення.  На другому етапі консультант надасть підтримку підприємствам, які вже готові подавати кредитні заявки. Сюди входить допомога в підготовці кредитних документів, проведення переговорів з банками, пояснення умов кредитних угод та супровід під час оформлення договорів. Якщо компанія отримає схвалення банку на кредит, консультант надасть повну підтримку під час оформлення договору, пояснивши основні умови кредиту, включаючи ковенанти (основні умови, що повинні виконуватися під час обслуговування кредиту), договори застави чи поруки, а також допоможе підготувати всі необхідні документи для підписання угоди. Окрім цього, підприємство отримає консультації щодо подальшого обслуговування кредиту. Детально про програму та подати заявку можна за посиланням: http://surl.li/wirwwj Шаблон анкети-заявки за посиланням: http://surl.li/lqqctp Перша хвиля подачі заявок завершується 20 жовтня 2024 року (включно).

«Ця програма є важливим інструментом для підтримки українських підприємств, особливо невеликих, які часто стикаються з труднощами при залученні кредитного фінансування. Завдяки цим консультаціям підприємства мають можливість отримати професійну підтримку на всіх етапах – від підготовки кредитної заявки до переговорів з банками. Це дозволить їм бути краще підготовленими та значно підвищить їхні шанси на успіх. Участь у програмі допоможе компаніям не лише забезпечити своє фінансування, а й вибудувати довгострокові партнерські відносини з банківськими установами», – наголосила Людмила Гончаренко, т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Джерело