Волонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріати

Волонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріати

Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ продовжує підтримувати людей у потребі: у рамках італійсько-українського проєкту «Разом з Україною завжди» 06/UCR/012832 волонтери відвідали ще три протопресвітеріати: Брошнівський, Голинський та Дубівецький. Про те, як пройшов виїзд у Голинський протопресвітеріат, читайте у нашому матеріалі.

Дану ініціативу Івано-Франківська Архієпархія втілює за фінансування Італійської Агенції з питань Співробітництва в галузі Розвитку AICS у співпраці з італійськими благодійними організаціями Focsiv, Missione Calcutta, ARCS, Condivisione fra i popoli та IBO Italia.

Традиційно команда волонтерів охопила декілька аспектів благодійної допомоги: видача продуктових наборів, групова та індивідуальна психологічна підтримка, роздача інформаційних листівок з мінної безпеки, а також праця з дітьми під час дистрибуції.

Крім того, як зазвичай, на локацію завітали фахівці Лікувально-діагностичного центру «Клініка святого Луки». Завдяки цьому люди мали змогу здати аналіз крові для подальшого обстеження.

Волонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріати

Серед тих, хто прийшов цього дня по допомогу пані Анастасія, син якої проходив лікування в лікарні «Охматдит» під час російського обстрілу 8 липня. Через кілька днів семирічний Єгор помер. Жінка розповідає, що всією сім’єю — з чоловіком та чотирма дітками, вибралися з окупованого Херсону. Шлях до відносної безпеки був зовсім нелегким, а облаштування на новому місці — незвичним. Згодом родина пережила горе, втративши маленького Єгорка, та його мама впевнена, що він зараз у кращому світі.

«Добре, що є такі ініціативи, як ваша. Допомога і підтримка це дуже важливо, особливо для тих людей, хто залишився без нічого, їм цінно розуміти, що вони не залишилися сам на сам зі своєю бідою», — зазначає п. Анастасія.

Загально під час виїзду вдалося роздати продуктові набори для 44 сімей, ще у 30 осіб здійснили забір крові.

Волонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріатиВолонтери проєкту «Разом з Україною завжди» відвідали ще три протопресвітеріати

Пригадуємо, що даний проект також передбачає надання пільгових послуг у «Клініці святого Луки», юридичні консультації, підтримку родин загиблих військовослужбовців і психологічну допомогу для людей, які мешкають у прихистках, що діють на Прикарпатті.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело