Актуальну інформацію про щеплення та захист від інфекцій відтепер можна знайти у Telegram-боті

Ознайомитись з актуальною інформацію про щеплення та вакцинокеровані  інфекції тепер можна в чат-боті Telegram. Новий онлайн сервіс розробила громадська спілка «Коаліція за вакцинацію» в межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

Зокрема, цей інструмент інформує про інфекційні ризики для українців і захист від інфекцій, містить відповіді на поширені запитання про вакцини та щеплення, надає посилання на офіційні ресурси з відповідною інформацією. 

Уже зараз чат-бот може розрахувати графік щеплень за датою народження. І його функціонал планують розширити: в майбутньому за його допомогою можна буде записатись на вакцинацію та зв’язатись зі своїм лікарем.

Для приєднання до чат-боту необхідно перейти за посиланням https://t.me/UaVaxBot (або введіть у Telegram-пошук ім’я @UaVaxBot) та надати сервісу контактні дані (поділитися номером телефону). Далі – обрати розділ, що цікавить, та отримати відповідь на своє питання чи знайти іншу необхідну інформацію.

Нагадаємо, що 1 серпня в Україні, за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, розпочався додатковий раунд із вакцинації дітей та ревакцинації дорослих проти дифтерії, правця та кашлюку. Детальніше про кампанію, що триватиме до кінця 2024 року, – на сайті Міністерства охорони здоров’я України за посиланням: http://e.surl.li/krelxu.

Джерело