Сьогодні електроенергія, згенерована українськими АЕС, – питання виживання

 Сьогодні електроенергія, згенерована українськими АЕС, – питання виживання

Сьогодні електроенергія, згенерована українськими АЕС, – питання виживання

В цьому впевнений член Наглядової ради АТ «НАЕК «Енергоатом» Тимофій Милованов. Адже в умовах війни з рф саме атомна генерація стала ключовою у вітчизняному енергобалансі – інші види генерації ворог регулярно атакує.

💬 «Атомні станції, які виробляють електроенергію стабільно, – це питання виживання. Не було б «ядерки», ситуація зі світлом зараз була б набагато гіршою», – зазначив він. При цьому акцентував, що у подальшому розвитку вітчизняної енергетики необхідно дотримуватись двох підходів: розширювати ядерну генерацію та розвивати відновлювальні джерелі енергії.

Тимофій Милованов високо оцінив підготовку Енергоатома до осінньо-зимового періоду та досягнення НАЕК в роботі щодо позбавлення залежності від росії в постачанні ключових елементів та ядерного палива.

💬 «Ще 10-15 років тому ядерна українська енергетика в цьому секторі була залежна від країни-агресорки. Сьогодні Компанія кардинально змінила ситуацію. Крім того, в умовах війни Енергоатом успішно завершив ремонтну кампанію, підготувавши до зими всі енергоблоки. Я не люблю говорити про героїзм, але в цьому випадку це так і є», – сказав він.

Також відмітив, що Україні важливо повернути найбільшу АЕС в Європі – Запорізьку – під свій контроль, адже вона є ключовою складовою у розвитку української промисловості та економіки.

#новини_компанії

XTHEA

Джерело