В Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланів

В Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланів

У четвер, 17 жовтня, з благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина у конференц-залі архієпархіального управління відбулися збори медичних капеланів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Розпочалася зустріч зі спільної молитви, а відтак о. Ярослав Рохман, голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, привітав гостя засідання — о. Тараса Путька, ректора Івано-Франківської  духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата. 

Звертаючись до чисельно зібраних медичних капеланів, о. Ярослав закликав духовенство до плідної співпраці з формаційним закладом й залучення братів-семінаристів до харитативної діяльності. Священнослужитель зазначив, що така діяльність вже має добрий початок та плоди у кількох медустановах нашої області. Адже брати-семінаристи не тільки моляться, читають Біблію, переглядають фільми та проводять тематичні вечори із хворими, але й спілкуються з ними, що позитивно впливає на емоційний стан пацієнтів.

За плідну співпрацю у сфері душпастирства охорони здоров’я, активне служіння семінаристів у закладах охорони здоров’я, різдвяні коляди та вертепи у лікарнях, організацію конференцій та залучення фахівців Комісії до наукової формації, отцю-ректору вручили подяку від Комісії душпастирства охорони здоров’я УГКЦ.

На порядку денному в учасників зборів, зокрема було:

— представлення діяльності по лікарняних установах;

— обговорення програми «Душпастирська клінічна освіта»;

— презентація книг «Книга життя», «Смуток з надією» та «Коли людина плаче»; 

— обговорення душпастирського плану Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Окрім того, під час зустрічі о. Сергію Буселу та о. Мирославу Татумиряку вручили брендовані єпитрахилі медичного капелана.

В Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися збори медичних капеланів

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело