36 людей звернулись у Києві щодо фактів торгівлі людьми за дев’ять місяців цього року – Марина Хонда

За дев’ять місяців 2024 року до уповноважених структур столиці надійшло 36 звернень про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

«Протягом 2024 року до служб надійшло 36 звернень. 20 людей вже отримали статус, ще 11 очікують. 5 людей отримали відмову, адже не кожне протиправне діяння може бути кваліфіковане фахівцями саме як торгівля людьми», – сказала Марина Хонда.

За її словами, загалом протягом 2022–2024 років Національна соціальна сервісна служба України встановила статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 48 особам.

«Серед них переважна більшість – це діти, повернені в Україну з рф, дорослі з числа полонених, які зазнали трудової експлуатації на тимчасово непідконтрольних територіях та в рф, військовополонені ЗСУ, яких використовували у збройному конфлікті. На території, підконтрольній Україні, постраждали 6 людей, зокрема 1 малолітня дитина», – додала заступниця голови КМДА.

Марина Хонда наголосила, якщо ви або ваші близькі постраждали від торгівлі людьми, зверніться по допомогу до Служби у справах дітей та сім’ї міста Києва за номером: (044) 483-45-55.

Нагадаємо, 18 жовтня 2007 року Європейський Парламент започаткував Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Його мета – висвітлення проблеми торгівлі людьми, об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам.

Джерело