🇯🇵🤝 Атомна енергетика та зміна клімату: японський досвід для України На міжнародній конференції «Атомні можливості для розвитку країни

🇯🇵🤝 Атомна енергетика та зміна клімату: японський досвід для України

На міжнародній конференції «Атомні можливості для розвитку країни

🇯🇵🤝 Атомна енергетика та зміна клімату: японський досвід для України

На міжнародній конференції «Атомні можливості для розвитку країни: воєнний час та післявоєнна відбудова», головний представник офісу Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Хідекі Мацунага у своєму виступі окреслив тісний зв'язок між війною, енергетикою та зміною клімату. Він наголосив на тому, що російська агресія не лише створює серйозні загрози для енергетичного сектору України, зокрема для безпеки атомних електростанцій, але й підриває зусилля України і світу у боротьбі з кліматичним викликами.

Пан Мацунга поділився досвідом Японії у формуванні стратегічних енергетичних планів, які переглядаються урядом його країни кожні три-чотири роки. Так, у новій версії енергетичного плану, який наразі оновлюється, основним принципом є концепція «S+3 E», де S – це безпека, як основа енергетичної політики, а три E – передбачають Енергетичну безпеку, економічну Ефективність та Екологічну стійкість. Ядерна енергетика, як низьковуглецева галузь, виступає у японській енергетичній стратегії ключовим елементом у протидії кліматичним змінам, а її розвиток є важливим для енергетичної стійкості Японії. 🌐

Виступ представника JICA підкреслив важливість міжнародної співпраці у сфері ядерної енергетики, а також у запобіганні катастрофам, подібним до Чорнобиля та Фукусіми. Натомість варварські дії путінської росії, яка прагне зруйнувати розподільчу інфраструктуру українських АЕС, повинні консолідувати міжнародну спільноту у виробленні дієвих заходів щодо уникнення ризику ядерної катастрофи та притягнення рф до відповідальності.

⚛️ Японія продовжує стояти пліч-о-пліч з Україною в ці складні для нашої країни часи. АТ «НАЕК «Енергоатом» опрацьовує з японською стороною можливість постачання гусеничного крана вантажопідйомністю 350 тонн, необхідного для будівництва нових енергоблоків в Україні, зокрема на Хмельницькій АЕС. На сьогодні тривають консультації щодо постачання обладнання в рамках Проєкту екстреного відновлення і реконструкції JICA.

#новини_компанії

XTHEA

Джерело