Україна й Угорщина обговорили посилення співпраці

Україна й Угорщина обговорили посилення співпраці

Заступники керівника Офісу Президента Віктор Микита та Ігор Жовква зустрілися із заступником міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентським державним секретарем Левенте Модьором.

Україна й Угорщина обговорили посилення співпраціПід час зустрічі обговорили співпрацю між угорськими та українськими регіонами, а також реалізацію спільних інфраструктурних та освітніх проєктів.

«Дякую за всю підтримку з боку Угорщини, яка сьогодні надається українському народові. Ми зацікавлені посилити економічні відносини, зокрема транспортну співпрацю. Важливо також, що економічно доцільно для України та Угорщини розбудувати пункти пропуску. В нас є спільні плани», – зазначив Віктор Микита.

Він також додав, що співпраця на рівні регіонів уже довела свою ефективність. Зокрема, завдяки цьому в деокупованих громадах Київщини та на Закарпатті звели дитячі садки, школи, будинки матері та дитини й спортивні центри, а на Херсонщині триває відновлення водопостачання.

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква відзначив участь лідерів України та Угорщини в засіданні Європейської ради напередодні в Брюсселі, на якому Володимир Зеленський представив План перемоги.

Україна й Угорщина обговорили посилення співпраціОкремо під час зустрічі обговорили пріоритети європейської інтеграції України в період головування Угорщини у Євросоюзі.

«Цього червня була проведена перша міжурядова конференція, що ознаменувала початок переговорів про вступ України. Дуже важливо, щоб під час угорського головування ми досягли суттєвого прогресу на шляху України в ЄС», – зазначив Ігор Жовква.

Також під час зустрічі узгодили графік контактів офіційних представників обох держав найближчим часом.

 

Джерело