Владика Микола здійснив душпастирський візит до села Межигірці

Владика Микола здійснив душпастирський візит до села Межигірці

У неділю, 20 жовтня, Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, звершив душпастирський візит до села Межигірці, Дубівецького протопресвітеріату. Відвідини відбулися з нагоди освячення престолу та кивоту у храмі св. мч. Параскеви.

Зустрічаючи Архієрея на подвір’ї храму, парафіяльна молодь привітала Єпископа із прибуттям до Межигірців, а відтак парох парафії о. Василь Духович спільно із запрошеним духовенством запросили Владику Миколу очолити урочисті моління.

Опісля урочистого переодягання, Владика Микола спільно із духовенством, згідно з традицією обмили престіл джерельною водою, добірним вином та рожевою водою. Відтак Єпископ помазав його святим миром. Після цього Архієрей заклав всередину престолу мощі святих, а пізніше жертовник ввібрали в обруси. Увінчав святу трапезу кивот, де перебуває Господь наш Ісус Христос, утаєний у Пресвятій Тайні Євхаристії.

Владика Микола здійснив душпастирський візит до села Межигірці

Відтак розпочалася Архієрейська Божественна Літургія, у часі якої Владиці Миколі співслужили о. Василь Духович, о. Олег Каськів, протопресвітер Дубівецький, о. Ігор Броновський, протопресвітер Галицький, та чисельно зібране духовенство Архієпархії.

У часі проповіді Владика Микола роздумував над словами зі святого Євангеліє, прочитаного у 17-ту неділю по Зісланні Святого Духа.

«Нинішнє Боже Слово на прикладі жінки-хананейки дозволяє нам навчитися пізнавати самих себе і просити у Господа зцілення власного серця, пробудження живої віри в ньому, щоб через нас і завдяки нашій вірі спасіння могло досягти й інших людей. Справді, жінка-хананейка вийшла назустріч Ісусові, несучи у серці свою біду, свою журбу, повʼязану зі станом її дочки», — промовив проповідник.

Владика Микола зазначив, що відповідаючи на прохання жінки, Ісус не тільки оздоровляє дочку, але й працює над спасінням і оздоровленням жінки-хананейки, Він допомагає їй дійти до першопричини складної ситуації, в яку потрапила вона і донька.

«Надзвичайно важлива наука, яку дає нам Слово Боже, це заклик, щоб, приходячи до Церкви, ми — навіть якщо приносимо зі собою проблеми, труднощі, прохання — просили насамперед про одне: про зцілення нашого власного серця від численних демонів, які нерідко утруднюють наші стосунки із найближчими — рідними, сусідами, друзями, співпрацівниками. Ми дуже схильні вбачати джерело наших проблем десь поза нами. Тоді як найбільше ми страждаємо від того безладу, від пристрастей, якими опановане наше власне серце», — наголосив Архієрей.

«Просімо про дар починати порятунок інших від переміни власного серця, від пробудження у нас живої віри, силою якої будемо перемінені ми самі та ті, що біля нас. Так нехай Господь нам усім допоможе!» — промовив на завершення Владика Микола.

Опісля Літургії Архієрей щиро привітав всіх присутніх у храмі з освячення престолу й кивота та храмовим празником, який парафіяни відзначатимуть наступного понеділка — 28 жовтня, й подякував за працю, яку вони звершують при храмі, дбаючи про красу Божого Дому.

Відтак лунали слова вітань для Владики Миколи із вуст місцевої влади, а пізніше о. Василь подякував Архієрею за візит та привітання, а найактивнішим парафіянам за працю при храмі, а жертводавцям за постійну підтримку святині.

Насамкінець для всіх присутніх лунало Многоліття, а Владика Микола уділив архієрейське благословення.

Владика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села МежигірціВладика Микола здійснив душпастирський візит до села Межигірці

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело