Інформація про встановлення МАФу біля Алеї пам’яті Захисників України чи про її знесення не відповідає дійсності

Інформація про те, що на Алеї пам’яті Захисників України встановлять новий МАФ і що її буде знесено – відверта маніпуляція. Алея пам’яті Захисників України, розміщена на території Лук’янівського заповідника, як інші меморіальні споруди на місцях для поховань – це непорушні символи боротьби і шани до полеглих Героїв. Про це повідомляє Ритуальна служба Спеціалізоване комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування».

Як зазначають у підприємстві, Алея облаштована біля огорожі кладовища за погодженням із міською владою. Міський комунальний ритуальний магазин, про який йдеться – це споруда на вході до заповідника, що розміщена там багато років. Магазин перебуває на балансі Державного історико-меморіального Лук’янівського заповідника. Будівля комунального ритуального магазину буде приведена до ладу.

Спецкомбінат звертається до всіх, хто у своїх приватних інтересах свідомо й ганебно маніпулює темою пам’яті та шани до загиблих, припинити це й не вводити в оману громадськість.

Джерело