Конференція – тренінг «Підтримка стійкості громад та реагування на надзвичайні ситуації для осіб, які приймають рішення на місцевому рівні»

Працівники Коростенської районної військової адміністрації спільно із представниками Головного управління ДСНС України у Житомирській області, представниками  територіальних громад Коростенського району, взяли участь у конференції «Створення та функціонування підрозділів добровільної пожежної охорони: підтримка прийняття та ухвалення рішень», організатором якої є  Всеукраїнська екологічна ліга.

Конференція – тренінг «Підтримка стійкості громад та реагування на надзвичайні ситуації для осіб, які приймають рішення на місцевому рівні»

Головна  ціль даної конференції – це заохочення населення до добровольців-вогнеборців на Житомирщині: як громадські активісти та рятувальники протидіють лісовим пожежам.

Всеукраїнська екологічна ліга запустила пілотний проєкт «Створення громадської системи протипожежного захисту лісів в Україні», реалізований у співпраці з Міжнародною програмою Лісової служби США.

Основною метою проєкту є посилення протидії лісовим пожежам в Україні через створення системи добровільних пожежних формувань в пілотних громадах.

Ініціатива охопить п'ять громад, де створення таких команд допоможе значно підвищити безпеку місцевих жителів і захистити лісові масиви:

  • Народицька (Житомирська область);
  • Козлівська (Тернопільська область);
  • Розсошанська (Хмельницька область)
  • Пирятинська (Полтавська область);
  • Корсунь-Шевченківська (Черкаська область).
  • Зацікавленість громадськості у протидії пожежам під час російської військової агресії на території України показує готовність українців дбати про довкілля для майбутнього.

     

    Джерело