❗️❗️❗️ Ситуація на Запорізькій АЕС продовжує погіршуватися 21 жовтня ситуація на Запорізькій атомній електростанції знову критично загострилася

❗️❗️❗️ Ситуація на Запорізькій АЕС продовжує погіршуватися

21 жовтня ситуація на Запорізькій атомній електростанції знову критично загострилася

❗️❗️❗️ Ситуація на Запорізькій АЕС продовжує погіршуватися

21 жовтня ситуація на Запорізькій атомній електростанції знову критично загострилася. О 12:18 внаслідок ворожих обстрілів росіян відключилась одна з ліній електропередачі, яка з'єднувала тимчасово окуповану ЗАЕС із об'єднаною енергосистемою України. Наразі станція працює лише на одній лінії, що створює пряму загрозу ядерної та радіаційної аварії. ❗️

До захоплення станція споживала електроенергію від власних 4-х ліній електропередачі і трьох ліній резерва. А за час рашистської окупації, спільними зусиллями «спеціалістів» росатому і російського військового контингенту, Запорізька АЕС доведена до останнього ступеню деградації.

Якщо єдина працююча лінія вийде з ладу, це означатиме втрату зовнішнього живлення станції з запуском аварійних дизель-генераторів. Адже їх ресурси обмежені як за часом роботи, так і за наявністю дизпалива. Таким чином запуск дизель-генераторів означає початок зворотного відрахунку до початку плавлення ядерного палива.

💢 «Лише відновлення контролю України над станцією є єдиним шляхом для гарантії безпеки найбільшої атомної станції Європи. Постійні втрати зовнішнього живлення станції, неспроможність рашистів забезпечити стабільне електропостачання станції – загрожує світові ядерною та радіаційною катастрофою», – зазначив керівник Енергоатому Петро Котін.

#ЗАЕС

ХTHEA

Джерело