​​Вадим Хлуп’янець був артистом Київського національного академічного театру оперети, одним із найперспективніших майстрів української хореографії

​​Вадим Хлуп’янець був артистом Київського національного академічного театру оперети, одним із найперспективніших майстрів української хореографії. Після повномасштабного російського вторгнення він став до лав ЗСУ.

Вадим закінчив Київський хореографічний коледж. Став артистом столичної оперети. Зіграв кілька ролей, зокрема у виставах «Таке єврейське щастя», «Доріан Грей». 2017 року знявся у трагікомедії режисера Дмитра Томашпольського «Ржака», був у фільмі постановником танцювальних номерів. Любив спорт, представляв театр оперети у турнірі з мініфутболу серед театральних команд Києва.

Хлуп'янець – уродженець Донецька. 2014-го з батьками переїхав на Житомирщину. Він не з чуток знав, що таке війна.

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, покинув сцену, щоб захищати рідну землю. Взяв позивний «Магнум». Був старшим солдатом батальйону «Свобода» 4-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії. Його підрозділ боронив Бахмутський напрямок.

Вадим загинув від снайперської кулі 15 листопада. Але про його смерть стало відомо 22 числа. Йому було 26💔

«Тепер він танцює свій неповторний танок серед зірок», – прокоментував смерть побратима Олександр на позивний «Історик».

Попрощалися з Вадимом Хлуп’янцем у Національній опереті України та у селі Старий Дорогинь Коростенського району на Житомирщині, де живе його родина. У Вадима залишились батьки та два брати.

#FightForUkraine


Джерело