Атака дронів на Білорусь: у Литві відреагували на фейк режиму Лукашенка

  • Автор допису:

У Білорусі заявили, що країну нібито намагалися атакувати ударні дрони з території Литви

Ці звинувачення в Литві назвали дезінформацією, повідомляє видання LRT.

Голова комітету держбезпеки Білорусі Іван Тертель заявив, що білоруські силовики вжили заходів, які «дозволили запобігти атаці ударних дронів з території Литви». За словами керівника КДБ, за допомогою безпілотників Литва нібито хотіли атакувати об’єкти у Мінську та передмісті.

Представник відділу стратегічних комунікацій литовської армії майор Гінтаутас Чюніс повідомив, що це «на 100% дезінформація, якої зараз багато». 

«Те, що Литва атакує Білорусь безпілотниками – це нонсенс, іншого слова я не можу підібрати», – наголосив Чюніс.

Представниця комунікаційної служби командувача армії Литви Живіле Діджгалвієне підкреслила, що литовська армія не чинила і не чинитиме ворожих дій стосовно інших країн.

Глава Литовського національного центру кризового реагування (NKVC) Вільмантас Віткаускас пов’язав активне поширення фейків з боку ворога з проведенням навчань НАТО у країнах Балтії.

«Такі заяви білоруського КДБ можна оцінювати як ворожу провокацію, що триває, і інформаційну атаку проти Литви, яка не має нічого спільного з реальністю», – зазначив Віткаускас.

Нагадаємо, на початку квітня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенкозаявив, що його країна готується до війни.