Папа поїде до ДР Конго та Південного Судану: 31 січня – 5 лютого 2023

У Ватикані оприлюднили оновлену програму Апостольської подорожі Папи Франциска до Демократичної Республіки Конго та Південного Судану, яка відбуватиметься від 31 січня до 5 лютого 2023 року. Ця подорож повинна була відбутися від 2 до 7 липня 2022 р., але 10 червня речник Апостольської Столиці повідомив, що «приймаючи прохання лікарів, щоб не були змарновані результати лікування коліна», Святіший Отець з жалем відклав її «на іншу дату, що буде визначена пізніше».

Отож, вилетівши в вівторок, 31 січня, вранці з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно, після понад семигодинного перельоту Папа прибуде до Кіншаси, столиці ДР Конго. З аеропорту, де передбачена лише офіційна зустріч, він від’їде до президентського палацу, де здійснить візит ввічливості до Глави Держави та зустрінеться з представниками влади й дипломатичного корпусу, виголосивши першу промову.

В середу, 1 лютого, Святіший Отець відслужить вранці Святу Месу, а після обіду в Апостольській нунціатурі зустрінеться з жертвами кривавих подій на сході країни, опісля – з представниками харитативних організацій. Третій день, четвер, 2 лютого, буде присвячений зустрічі з молоддю та катехитами, молитовній зустрічі з духовенством і чернецтвом у катедральному соборі, а завершиться зустріччю з єзуїтами в нунціатурі.

У п’ятницю, 3 лютого, після зустрічі з єпископатом країни, що відбудеться в його осідку, Папа Франциск відлетить до Джуби, столиці Південного Судану. В аеропорту відбудеться офіційна церемонія привітання. День завершиться візитом ввічливості до Глави Держави, зустріччю з віце-президентами та спільною зустріччю з представниками влади, громадянського суспільства та дипломатичного корпусу в президентському палаці.

Першою подією суботи, 4 лютого, буде зустріч з єпископами, священиками, чернецтвом і семінаристами в катедральному соборі, після якої – зустріч з єзуїтами в нунціатурі. Ввечері Святіший Отець зустрінеться з внутрішньо переміщеними особами, а завершиться день екуменічною молитвою при мавзолеї Джорджа Ґаранґа. Відслуживши на тому ж місці наступного дня вранці Святу Месу, Папа відлетить до Риму.

Джерело: vaticannews.va

Джерело