​​6 грудня – день заснування Збройних сил України. Цього дня 1991 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про Збройні сили України»

​​6 грудня – день заснування Збройних сил України. Цього дня 1991 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про Збройні сили України», а перший міністр оборони, генерал-полковник Костянтин Морозов склав присягу на вірність Україні. А 23 грудня українському народові присягнув перший підрозділ ЗСУ – 55-й окремий лінійно-вузловий полк зв'язку. Так розпочалась новітня історія Збройних сил незалежної України.

⚔️Збройні сили України пройшли свій шлях, щоб позбутися впливів російської імперської та радянської спадщини й долучитися до мілітарної родини країн Заходу. Зберігаючи при цьому традиції українських військових формувань попередніх епох.

🛡Сьогодні абревіатура ЗСУ – це не просто позначення військової формації України. Це бренд незламності та військової майстерності, хоробрості та сили, який відгукується в серцях українців і викликає повагу у світі.

🫡Сьогодні, як і в давніші часи, українське військо боронить незалежність України від російського агресора, який через століття не втратив ні імперських амбіцій, ні ненависті до іншого та не позбувся людиноненависницьких практик масових убивств і терору. Ми вдячні кожному українському військовослужбовцю та військовослужбовиці, які боронять наші життя. Пишаємось їхніми подвигами та звитягами. Пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя чи здоров’я обороні України.

🇺🇦Слава Україні та слава ЗСУ!


Джерело