Колаборантка з Херсона здалася правосуддю

За клопотанням Київської міської прокуратури чиновницю-колаборантку з Херсону, яка перебувала у розшуку та здалась правосуддю, взято під варту (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювана до повномасштабного вторгнення РФ в Україну очолювала відділ соціально-психологічної служби виправної колонії в Херсоні. 

Після захоплення міста військами РФ перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупаційною владою. 

Вона добровільно погодилася на пропозицію окупантів очолити так званий «отдел кадров» у незаконно створеній загарбниками «исправительной колонии». 

Перебуваючи на цій посаді, активно підтримувала дії країни-агресора та агітувала місцеве населення бути лояльними до окупантів.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури їй було повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та оголошено у розшук.

Після звільнення Херсона жінка переховувалася на підконтрольній Україні території. Проте, усвідомлюючи невідворотність покарання, вона добровільно з’явилася до суду, де їй обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу співробітників ГУ ВБ СБУ.

Джерело