«Важливим завданням для кожного християнина є оживити віру в Божу присутність», – Владика Дмитро

В перший день Нового 2023 року, у 29 Неділю по Зісланні Святого Духа, в яку молитовно почитаємо Святих Отців, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі Верховних апостолів Петра і Павла.

У духовних роздумах над євангельських уривком Неділі перед Різдвом Владика пригадує значення родоводу Ісуса Христа для історії християнства і сповнення Божого задуму стосовно воплочення Його Сина і перебування на землі. «Відчуття присутності Бога є дуже важливим в житті християнина, – говорить Архиєрей, пригадуючи приклади духовного подвигу старозавітного батька віри Авраама та інших пророків, які звіщали про прихід Месії.

Владика продовжує: «Особливий духовний зміст неділі перед Різдвом полягає у прийнятті Бога в своє життя. Віра в присутність Бога і його участь в нашому житті є дуже необхідною. Саме під час війни ми бачимо живу участь Бога у багатьох подіях, які він чудесних способом перемінює. Через події  і людей ми побачили дію живого Бога. Важливим завданням для кожного християнина є оживити віру в Божу присутність».

Після завершення Літургії, соборної молитви за Україну та побажань з нагоди початку календарного року, Преосвященний Владика приймав щирі привітання з нагоди уродин, які він святкує саме 1 січня.

Архиєрея завітали здоровити парафіяни Катедрального Собору, священики Чортківського деканату, семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Йосипа Сліпого, представники Громадської орагнізації «Пласт», які вітаючи Владику, принесли звістку про подію народження Спасителя – Вифлеємський вогонь та численні гості.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Джерело