Суботня добірка Три добрі новини. 📍Україна невдовзі може отримати від США та європейських держав щонайменше 321 танк

Суботня добірка Три добрі новини.

📍Україна невдовзі може отримати від США та європейських держав щонайменше 321 танк. Про це заявив французьким ЗМІ посол України у Франції Вадим Омельченко. Він зазначив, що терміни постачання варіюються в кожному окремому випадку, адже «деяким потрібно провести технічне обслуговування, інші вирішують питання логістики, треті чекають на отримання інших моделей, щоб віддати ті, які вони надають». Нагадаю, що напередодні президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Sky News розповів, що ЗСУ зараз потрібно 300-500 танків. «Танкова коаліція» в дії.

📍ЄС паралельно з новим 10-им пакетом санкцій проти росії готує ще один санкційний пакет – проти білорусі за її непряму участь у повномасштабному вторгненні в Україну. Про це пишуть ЗМІ. Штрафні заходи проти білорусі багато в чому віддзеркалюють обмеження, що поетапно запроваджували проти росії. Така синхронізація потрібна, зокрема, щоб білорусь не була лазівкою для росії у спробах обійти європейські санкції.

📍У Норвегії не довіряють росії та просять НАТО посилити спостереження за її нафтогазовою інфраструктурою. Ця скандинавська країна є дуже важливим елементом енергонезалежності ЄС від рф. Відтак, «енергетична столиця» Норвегії – Ставангер – просить розмістити у регіоні центр НАТО з моніторингу нафтогазових об'єктів. Глава муніципалітету Ставангера Карі Несса Нордтун надіслала лист міністру оборони Норвегії Бьорну Арілду Граму. «Національна влада має сама оцінити ступінь терміновості, але війна в Україні, природно, ставить це питання на порядок денний… На наш погляд, йдеться про контроль над критично важливою інфраструктурою як для Норвегії, так і для Європи», – йдеться у листі. Наші міжнародні партнери пильно стежать за росією.

Все буде Україна! 🇺🇦

Джерело