Коли прикордонник Роман на полі бою – втрати противника підрахувати неможливо

У 2018 році Роман продовжив службу на сході України. З тих пір виконує бойові завдання у складі прикордонного підрозділу на Донецькому напрямку.

Роман народився і виріс на Сумщині. Після успішного закінчення вищого навчального закладу уклав контракт з Державною прикордонною службою України та вирушив на охорону кордону з державою-агресором.

Тут молодий прикордонник з перших днів відрізнявся розсудливістю та наполегливістю у виконанні завдань. Побратими Романа кажуть, що він завжди спокійний та виважений. Поруч з ним паніки немає.

З початком відкритого російського вторгнення, Роман зі своїм підрозділом одразу вступив в бій. У постійній стресовій ситуації продовжував щоденно мотивувати оточуючих, налаштовувати їх на боротьбу з ворогом.

На початку березня минулого року противник здійснив масовану атаку на позиції біля Мар’їнки, які утримував Роман зі своїм підрозділом. Російські війська здійснили три хвилі штурму із застосуванням мінометів та артилерії. Роман зайняв несподівану та дуже вигідну позицію в бетонній трубі, що проходить під дорожнім покриттям, взявши з собою свій улюблений автоматичний станковий гранатомет. Під шквальним вогнем прикордонник практично безперервно сипав на голови окупантів гранати, залишаючись недосяжним для ворожих снарядів. За результатами бою противник відступив. Підраховуючи залишок боєкомплекту, прикордонники зрозуміли, що Роман кілька десятків (!) разів змінював короби з гранатами, продовжуючи знищувати загарбників. Один з керівників Романа каже, що від напруження під час стрільби у нього злізла шкіра на пальцях. Втрати противника підрахувати було неможливо, проте з радіоперехоплення отримано інформацію, що ворог залишив на полі бою близько сотні своїх солдат.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Романа представлено до нагородження державною нагородою.

 

Джерело