«Електроенергія з Європи дорожча за українську, але багато українських промислових споживачів готові платити цю вищу ціну задля того

«Електроенергія з Європи дорожча за українську, але багато українських промислових споживачів готові платити цю вищу ціну задля того, щоб мати можливість виготовляти продукцію, продавати її на ринку або експортувати.
Зараз імпорт набирає обертів. У нас є технічна можливість досить значна по уже існуючих міждержавних лініях електропередачі імпортувати електроенергію з Європи до України. Є певне обмеження з європейської сторони на імпорт, і воно пов’язане з тим, що європейці хочуть збільшувати імпорт поступово, щоб він не створював технічних проблем для їхньої енергосистеми.
Ми зараз боремося за те, щоб це збільшення відбувалось якомога швидше і якомога більшими кроками. За нашими оцінками цей ліміт, який сьогодні доведений європейцями сукупно для України і Молдови, можна збільшити принаймні у 2-2,5 рази. В такому разі імпорт може закрити до 40-50% дефіциту, який зараз є в енергосистемі», -голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» про можливості розширення імпорту електроенергії з Європи.

Також під час ефіру він розповів про таке:
– Яка поточна ситуація в енергосистемі України?
– Чи очікувати триваліших відключень при похолоданні?
– Як можна збільшити обсяг доступної генерації?
– Чому під час ракетних атак на українську енергосистему відключається електроенергія у Молдові?

Джерело