Кмітливі, але не дуже: в пунктах пропуску продовжують пропонувати хабарі за пропуск через кордон

У «Грушеві» псевдопенсіонер пропонував прикордонникам 1 000 доларів за пропуск, а чоловік в «Орлівці» – 600 доларів, аби «прийняли» за сирійця.

Через пункт пропуску «Грушів» 31-річний чоловік слідував до Польщі рейсовим автобусом. Для перетину кордону, окрім паспорта, він надав інспектору пенсійне посвідчення та довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією. Під час перевірки прикордонники Львівського загону встановили, що документи підроблені. Отримавши відмову в пропуску через державний кордон, чоловік зізнався, що купив «статус пенсіонера» у невідомих, бо мав намір потрапити до країн ЄС. Викриття ухилянта не зупинило, він спробував «вирішити питання» підкупом. На пропозицію хабаря в розмірі 1 000 доларів США наряд відповів відмовою. Українець буде відповідати за двома кримінальними статтями – 358 та 369.

Крім цього, в ході оформлення на виїзд з України рейсового автобуса «Київ-Стамбул» в пункті пропуску «Орлівка», 27-річний чоловік надав на контроль паспорт громадянина Сирії, термін дії якого закінчився ще у 2017 році. У результаті додаткової перевірки прикордонники Ізмаїльського загону встановили, що чоловік є громадянином України, це підтвердилось виявленим у нього українським паспортом. Таким чином пасажир сподівався вільно виїхати за кордон. Зрозумівши, що задум не вийшов, він вирішив підкупити прикордонників та надати хабар у розмірі 600 доларів США. За ознаками виявленого злочину прикордонники направили повідомлення до Нацполіції.

Джерело