Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину

Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 2 лютого👇

Для відновлення світла на Херсонщині працює 33 бригади – це 148 робітників та 56 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Високопілля, Нововознесенське, Берислав, Миролюбівку, Кам’яне, Новомиколаївку, Архангельське, Херсон, Правдине, Барвінок, Зелений Гай та Комишани.

За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 62 робітники з ХОКАРС, ДСНС та КП “Парки Херсона”. Першочергові ремонтні роботи проведено за 18 адресами. Загалом закрито OSB-листами 149 вікон, з них 25 – в судовій установі.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 11,5 гектарів територій, вилучили 53 вибухонебезпечні предмети, знищили – 46. Піротехніки ДСНС обстежили 5,5 гектарів територій, вилучили та знешкодили 43 вибухонебезпечні предмети.

Зі звільненої Херсонщини автотранспортом евакуйовано 54 особи, з них 6 – діти.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом близько 500 жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали продуктові набори, готові обіди, ковдри, рушники, електрообігрівачі, матраци, планшети для дітей, будівельні матеріали для ремонту пошкоджених будівель, вугілля та іншу необхідну продукцію.

На Херсонщину надійшли три додаткові набори для роботи «Пунктів незламності» від гуманітарної організації Samaritan’s Purse. Передали потужні дизельні генератори, обігрівачі, Starlink і телевізори. Завдяки цим комплектам при тривалому відключенні електроенергії «Пункти незламності» зможуть працювати автономно та цілодобово.

Ще два відділення “Укрпошта” відновили роботу у Бериславському районі: 74000 – селище Високопілля (з 08:00 до 16.30, перерва 12:00 – 12:30) та 74360 – село Новорайськ (з 09:00 до 13.00).

У громади Херсонщини передали паливну деревину від «Укрзалізниці»: 10 вагонів для Високопільської та Милівської громад, ще 35 вагонів для Білозерської, Чорнобаївської, Дар’ївської, Станіславської, Музиківської громад та Херсона.

Працюємо далі!

Джерело