Про організацію суспільно-корисних робіт на території Коростенського району говорили на онлайн-нараді в Коростенській РВА

Сьогодні, 07.02.2023 відбулась нарада під головуванням першого заступника начальника Коростенської районної військової адміністрації Сергія Кириченка з головами громад району та представниками Коростенської філії Житомирського обласного центру зайнятості.

 

Про організацію суспільно-корисних робіт на території Коростенського району говорили на онлайн-нараді в Коростенській РВА

 

Тема наради – «Про організацію суспільно корисних робіт на території Коростенського району». 

 

На сьогодні у районі є потреба в робочих руках, особливо в тих громадах, де донедавна велися бойові дії.

 

Українці не бояться будь-якої роботи, а згуртованість наших людей викликає повагу всього світу. Зокрема, йдеться про відновлення інфраструктури, розчищення залізничних колій, будівництво оборонних споруд, озеленення територій, супровід громадян з інвалідністю та багато іншого.

 

Постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану” від 13.07.2011 №753 (зі змінами, внесеними постановою КМУ №716 від 21.06.2022 року) визначено орієнтовний перелік суспільно корисних робіт.

 

Суспільно корисні роботи мають оборонний характер або ж слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій, які виникли в період воєнного стану.

 

Військове командування може самостійно або із залученням Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих держадміністрацій та органів місцевого самоврядування або військових адміністрацій (у разі їх утворення) приймати рішення про запровадження трудової повинності та залучення працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт, громадські – місцева влада із залученням на добровільних засадах роботодавців.

 

Хто може брати участь у зазначених роботах?

 

На підставі запровадження трудової повинності до суспільно корисних робіт залучаються зареєстровані безробітні та інші незайняті особи, зокрема внутрішньо переміщені, а також працівники функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств, за домовленістю з керівниками.

 

Які види робіт виконують?

 

Суспільно корисні роботи під час воєнного стану мають відновити повноцінне функціонування інфраструктури громади та її безпеки.

 

Це ремонтно-відновлювальні роботи, розбір завалів, розчищення колій та доріг, будівництво захисних споруд цивільного характеру, вантажні та сільськогосподарські роботи, а також заготівля дров до опалювального сезону. Не менш важливою є допомога громадянам з інвалідністю та землякам, які постраждали через бойові дії.

 

За інформацією щодо актуальних вакансій та працевлаштування звертайтесь до Коростенської філії Житомирського обласного центру зайнятості за адресою: м.Коростень, вул. Ольгинська 3, тел: 04142 50603, де ви зможете отримати всі передбачені законодавством соціальні послуги, пов’язані з працевлаштуванням.

Джерело