⚡️⚡️⚡️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 🔹 Компанія BWX Technologies інвестує $80 млн на розширення…

⚡️⚡️⚡️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🔹 Компанія BWX Technologies інвестує $80 млн на розширення заводу з виробництва ядерних реакторів у Кембриджі, провінція Онтаріо, Канада. Це створить понад 250 високооплачуваних робочих місць і підтримає майбутнє ядерне виробництво.

🔹 Framatome та Мюнхенський технічний університет (TUM) підписали угоду про співпрацю у виробництві палива для дослідницького реактора Forschungs-Neutronenquelle Heinz Maier-Leibnitz (FRM II), що виробляє радіоізотопи для медичної діагностики та лікування раку.

🔹 Шведський стартап Blykalla зі Стокгольма залучає 6,8 млн євро на будівництво малих модульних реакторів. Фінансування сприятиме прискоренню розробки передового ядерного реактора зі свинцевим охолодженням SEALER (Swedish Advanced Lead-cooled Reactor).

🔹 Палата представників Бельгії схвалила текст закону, який дозволить продовжити роботу АЕС Tihange-3 і Doel-4 орієнтовно до 2035 року. Далі – фінальне голосування Сенату.

🔹 У Польщі до 2028 року планують визначити місце для другої АЕС. Наразі країна розглядає можливість обрати технологію AP1000 від американської компанії Westinghouse, як і у випадку із будівництвом першої польської АЕС.

#атомний_дайджест

ХTHEA

⚡️⚡️⚡️  Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 

🔹 Компанія BWX Technologies інвестує $80 млн на розширення...

Джерело