Є певні стани чи захворювання, при яких діти чи дорослі можуть потребувати кисневої терапії

Є певні стани чи захворювання, при яких діти чи дорослі можуть потребувати кисневої терапії

Є певні стани чи захворювання, при яких діти чи дорослі можуть потребувати кисневої терапії. Наголошуємо, що пацієнти, які потребують такої терапії, не мають платити за кисень у лікарнях. В закладах, які мають договір із НСЗУ, киснева підтримка включена в послугу та покривається Програмою медичних гарантій. Розповідаємо, в межах яких пакетів передбачена безоплатна киснева підтримка.

Забезпечення кисневої підтримки передбачено під час надання паліативної допомоги пацієнтам та пацієнткам. І це зазначено в умовах до пакетів стаціонарної та паліативної медичної допомоги.

Під час лікування онкологічних захворювань також є важливою киснева терапія, тому це передбачено пакетами хіміотерапевтичного та радіологічного лікування дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах. А також у пакеті “Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах”.

Для немовлят дихальна та киснева підтримка передбачена пакетом медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках.

Ми пам’ятаємо, наскільки кисень був важливим при лікуванні COVID-19. Тож киснева підтримка є в пакеті “Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях”.

Є питання? Телефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Джерело