Подбай про своє здоров’я: у районі будуть проводитися тестування населення

Подбай про своє здоров’я: у районі будуть проводитися тестування населення

Важливо дбати про своє здоров’я. І допомогти зрозуміти про це тим, хто з якихось причин забув, що здоров’я не купиш за ніякі гроші, що його варто цінувати, а при потребі – здійснити медобстеження, пройти лікування тощо.

Зараз, у час війни, багато хто забуває про власне здоров’я. Тому дуже важливо пам’ятати про своє здоров’я та своїх близьких.

Сьогодні заступник голови РДА Ярослава Гасяк обговорила з начальником Калуського районного відділу «Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ» Богданом Пеленичкою та представником благодійного фонду «Захід Шанс» Олександром Цюпком важливі соціальні питання.

Зокрема, йшлося про організацію обстеження безпритульних громадян, в яких немає документів, що посвідчують особу; про обстеження внутрішньо переміщених осіб в місцях їх тимчасового проживання в районі; про обстеження інших осіб, які мають бажання, але не мають можливості.

На нараді зазначалося, що з метою запобігання і профілактики соціально значущих інфекцій, Івано-Франківським обласним центром контролю та профілактики хвороб МОЗ спільно з благодійним фондом «Захід Шанс» в рамках меморандуму про співпрацю будуть здійснені спільні виїзди для проведення швидкого анонімного тестування населення, зокрема і серед ВПО на гепатит В, ВІЛ/СНІД, туберкульоз, венеричні захворювання. Також зусиллями працівників ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» і ВСП буде проводитись інформаційно-роз’яснювальна та комунікаційна робота.

За словами Олександра Цюпка, благодійна організація здійснює свою діяльність з профілактики ВІЛ/СНІД, раннього виявлення туберкульозу, проводить тестування на ВІЛ/СНІД, гепатит С, серед людей що вживають наркотики ін’єкційно, СП та ЧСЧ. До організації можна звернутись та отримати будь-яку інформацію стосовно ВІЛ-інфекції та туберкульозу. Крім того, соціальні працівники допомагають отримати ДКП ПРЕП (до контактна профілактика ВІЛ). Працює мобільна амбулаторія в усіх районних центрах області. З графіком можна ознайомитись на сайті благодійного фонду zahidshans.if.ua .

Зокрема, мобільна амбулаторія працює і в Калуші, щовівторка, з 10.00 до 13.30.

У благодійному фонді працює фаховий лікар-психолог, надає консультації сімейний лікар та юрист. Звернутися за допомогою до благодійного фонду «Захід Шанс» можна за телефоном: 066 915 46 23 або прийти за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Довга, 60.

Дякуємо всім, хто допомагає усім, хто цього потребує. Разом – будемо здоровою нацією.

Подбай про своє здоров’я: у районі будуть проводитися тестування населення

Подбай про своє здоров’я: у районі будуть проводитися тестування населення

Джерело