Мільйон гривень для ветеранів війни на розвиток власного бізнесу

Відучора в Україні стартувала програма фінансування бізнесу ветеранів війни та розпочалося приймання заявок від учасників.

Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів України надаватиме фінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин на конкурсній основі. Подати заявку можна до 5 жовтня ц. р. Мінімальна запитувана сума проєкту становить 500000 грн, максимальна – 1000000 грн.

Хто може подавати заявки на фінансування проєктів:

  • ветерани війни, члени сімей загиблих (померлих) захисників України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи-підприємці;
  • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників України.

Технічний відбір проєктів на відповідність встановленим вимогам відбуватиметься протягом трьох робочих днів з дати отримання заявки. В період з 5 до 19 жовтня ц. р. експерти оцінюватимуть проєкти, заявлені на конкурс. Організатори опублікують результати конкурсного відбору проєктів 24-25 жовтня. У разі ухвалення рішення про надання фінансової підтримки з отримувачем коштів протягом трьох днів укладається договір про реалізацію проєкту. Після підписання договору учасники будуть реалізовувати проєкт відповідно до календарного плану й щомісяця подавати звітність.

Учасники конкурсу мають підготувати всі необхідні документи: кошторис проєкту, резюме членів команди, установчі документи організації та рішення керівних органів для юридичних осіб, терміни реалізації, документ, що підтверджує один зі статусів ветерана війни, особи, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною, члена сім’ї загиблого (померлого) захисника України або належність до членів сім’ї ветерана тощо.

Заповнити заявку можна за посиланням: https://uvfproject.com.ua/.

Подробиці можна знайти на сторінці Українського ветеранського фонду: https://veteranfund.com.ua/contests/varto/

Крім того, на сайті конкурсу є інструкція для заявників та додатки до документів для пакета конкурсної заявки. Запитання та уточнення щодо проєкту можна надсилати на пошту: [email protected] з обов’язковим зазначенням теми листа: “Конкурс Проєктів”.

Підтримуючи ветеранів війни, фонд укріплює економіку країни людьми, які будуть так само завзято тримати економічний фронт України, як захищали її свободу й незалежність.


Джерело