Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: станом на 12:00 26.10.2022

✨ Обстановка на південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала, залишається складною, але контрольованою.

🌀 Підрозділи Сил оборони продовжують утримувати займані позиції та здійснювати вогневий вплив по бойових позиціях ворога в районах зосередження та його об’єктах логістики.

✨ Основні зусилля противник зосереджує на веденні активної оборони та намаганні утримати зайняті рубежі по усій лінії зіткнення.

🌀 Протягом ночі обстрілював позиції наших підрозділів та прилеглі територіальні громади наявними засобами ураження, у тому числі реактивними системами залпового вогню, артилерійськими снарядами різних калібрів та мінометами.

✨ Опівночі, ворог атакував Нікополь та Червоногригорівську громаду, вдарив реактивними снарядами системи залпового вогню «Град». Зруйновані будівлі, пошкоджена лінія електропередач. Люди не постраждали.

🌀 В небі над Нікопольщиною силами протиповітряної оборони знищено черговий ворожий дрон-камікадзе.

✨ Широківська громада Миколаївщини також зазнала обстрілів з артилерійських та реактивних систем залпового вогню вночі. Ворожі боєприпаси зорали сільгоспплощі поза межами населеного пункту. Постраждалих та руйнувань немає.

🌀 Наші ракетно-артилерійські підрозділи протягом ночі виконали понад 1️⃣5️⃣0️⃣ вогневих завдань. Втрати противника дорозвідуються.

🔱🚤 Вздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму продовжує маневри корабельне угруповання ворожого флоту з 9️⃣ кораблів та катерів, серед яких 3 великих десантних кораблі та 3 носії крилатих ракет, у тому числі підводний човен. В готовності до застосування 20 «Калібрів».

🌀 Морські коридори працюють в рамках зернової угоди, забезпечені Силами оборони та міжнародними гарантіями.

✨ Зважаючи на наявні ракетні загрози та імовірну активізацію ворожих дронів, будьте пильні та зосереджені, дотримуйтесь алгоритмів безпеки, довіряйте виключно достовірним офіційним джерелам інформації, не поширюйте фейки, паніку і повідомлення, що орієнтують ворога про дії Сил оборони.

Тримаймо стрій та наближаємо Перемогу!✊🇺🇦

Джерело