Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: станом на территории 11:00 02.11.2022

🌀 Обстановка в нашій операційній зоні залишається напруженою, але контрольованою.

🔶 Противник продовжує вести оборону та намагається утримувати зайняті рубежі. Повітряну розвідку ворог продовжує безпілотниками-шпигунами в Бериславскому та Херсонському районах Херсонщини, а також в Баштанському та Миколаївському районах Миколаївщини.

🌀 Протягом ночі наносив вогневе ураження по позиціях наших підрозділів із застосуванням РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів та танків.

🔶 Тилові райони атакував також ударними дронами та ракетами повітряного базування.

🌀 Опівночі трьома дронами-камікадзе атакований один з об’єктів інфраструктури Черкащини. Два «Shahed-136» збито мобільними вогневими групами. Від влучання третього – зайнялась пожежа, яку було оперативно ліквідовано. Людських втрат немає.

🔶 Реактивними системами залпового вогню «Град» били по Нікопольщині. Пошкоджено відкриті поверхні, дорожнє покриття. Люди не ушкоджені.

🌀 На Миколаївщині внаслідок нічних обстрілів Широківської громади пошкоджено декілька приватних будинків, виниклі пожежі оперативно ліквідовано. Постраждалих немає.

🔶 На світанку по Одещині було випущено 3 ракети Х-59 з напрямку Чорного моря. Завдяки влучній роботі підрозділів протиповітряної оборони, всі ракети було збито над морем.

🌀 Нашими підрозділами ракетних військ і артилерії виконано близько сотні вогневих завдань по позиціях та логістиці ворога. Втрати дорозвідуються.

🔱 Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі складається з дев’ятьох кораблів, серед яких 1 вдк та 1 ракетоносій із 8️⃣ «Калібрами» напоготові.

🔶 Загроза авіаційних та ракетно-артилерійських ударів, ударів з використанням БпЛА та діяльності прихованих ворожих елементів залишається актуальною.

📌 Не нехтуйте власною безпекою, дослухайтесь до сигналів тривог, будьте свідомими і уважними, оперативно інформуйте компетентні органи про підозрілу діяльність, предмети чи осіб.

В єдності ми непереможні. ✊

Все буде Україна!🇺🇦

Джерело