Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: підсумок за 04.11.2022

🔶 У Південнобузькому операційному районі обстановка залишається складною, але контрольованою Силами оборони півдня.

♻️ Тривають активні бойові дії вздовж лінії зіткнення. Ворог зосереджує свої зусилля на веденні оборонних дій на зайнятих позиціях, наносить ракетно-артилерійські удари по наших підрозділах та населених пунктах, прилеглих до лінії розмежування протиборчих сил.

🔶 На Херсонщині окупанти продовжують підрив та розстріл всіх імовірних для використання плавзасобів, критично погіршуючи екологічну обстановку в регіоні.

♻️ьПонад 50 підірваних ними суден наразі стікають пальним просто у водойми, в тому числі і вдаряючи по екосистемі.

🔶 Противник намагається відстежувати склад, стан та переміщення наших підрозділів шляхом ведення повітряної розвідки, з використанням безпілотних апаратів.

♻️ А по обіді, спрямував ударний безпілотний апарат типу «Ланцет-3» по наших позиціях в Бериславському районі.

🔶 Березнегуватську громаду Миколаївщини вдовж лінії фронту ворог продовжує тероризувати атаками. Сьогодні це були «Калібри» морського базування.

♻️ Незважаючи на відсутність ракетоносіїв на чергуванні, ворог підступно вивів одного фрегата в море для пуску ракет. Після виконання завдання він знов повернувся у базу.

🔶 Тим часом, обидві запущені ракети було знищено силами протиповітряної оборони.

♻️ Протягом дня ворог кілька разів атакував наші позиції штурмовою авіацією і ударним Ка-52.

🔶 Артилеристи та ракетники Сил оборони, протягом дня завдавали ударів по позиціях ворога та в районах зосередження ворожих сил. Виконано близько 1️⃣7️⃣0️⃣вогневих завдань.

♻️ Рашистське військо скоротилось на 3️⃣2️⃣ окупанти, 4️⃣зенітних та артилерійських установки, 3️⃣ танки, 3️⃣ автівки, 3️⃣склади з боєприпасами в Бериславському і Херсонському районах.

🔱🌊 В акваторії Чорного моря виконують завдання 7️⃣кораблів та катерів ворожого недофлоту, які маневрують вздовж південно-західного узбережжя Криму. Носіїв крилатих ракет на чергуванні не зафіксовано. Але загроза застосування ракет, в тому числі з моря – залишається. Загроза дронових атак також цілком імовірна.

🔶 Будьте пильними, виваженими і свідомими. Бережіть себе і близьких, не наражайтесь на небезпеку, обирайте доцільні пріоритети.

А зараз він у нас єдиний – наша Перемога!🇺🇦✊

Джерело