Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: підсумок за 05.11.2022

♻️В південнобузькому операційному районі, як і в цілому, в зоні відповідальності обстановка складна, насичена подіям, але контролюється Силами оборони.

🔰Противник здійснює оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. Продовжує наносити вогневе ураження наших позицій, застосовуючи для цього реактивні системи залпового вогню, важку крупнокаліберну артилерію, міномети, танки, баражуючи снаряди.

♻️З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії протягом бойового дня зафіксовано активізацію безпілотної розвідки. Ворог випустив понад чотири десятки дронів-шпигунів.

🔰Тричі по нещодавно звільнених населених пунктах Бериславщини прилітали ворожі дрони-камікадзе типу «Ланцет», ще два рази ворог атакував безпілотниками, спорядженими ВОГами, і тричі – штурмовою та армійською авіацією. Люди не постраждали.

♻️По обіді, по Мирівській і Марганецькій громадам Нікопольщини ворог вдарив важкою артилерією та «Ураганом». Без людських втрат.

🔰А ось пізно ввечері, внаслідок обстрілу Мирівської громади, ворожий снаряд влучив у житловий будинок. Поранену 9-річну дитину госпіталізовано.

♻️Нашою штурмовою та армійською авіацією відпрацьовано по опорному пункту та району зосередження ворожих сил та засобів в Баштанському і Бериславському районах, відповідно. А бомбардувальники і винищувачі працювали по скупченню ворожої техніки в районі Снігурівки, системах ворожої протиповітряної оборони в Херсонському районі.

🔰Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 140 вогневих завдань, в тому числі по району зосередження ворожої живої сили та техніки в Геройському і Раденську.

♻️Встановлено, що за підсумками 255-ої бойової доби на нашому напрямі ворожу армію скорочено на 5️⃣7️⃣ рашистів, 2️⃣ танки, 2️⃣ крупнокаліберні гаубиці, 3️⃣одиниці авто-бронетехніки. Пошкоджено ще одну гармату-гаубицю і 2️⃣ автівки.

🔱Чорноморське угруповання ворожих сил нараховує 3️⃣ одиниці без ракетоносіїв на чергуванні.

🌊Море знов штормить, а значить, розбурхує й мінну небезпеку. Пам’ятайте про загрози і ракетних ударів. Відсутність ракетоносія на службі теж може бути ворожим прийомом заколисування уваги. Однак, ракет і засобів їх запуску з повітря, моря, суходолу, у ворога ще багато. Не піддавайтесь на провокації й панічні настрої. Сприймайте інформацію критично, довіряйте достовірним. За сигналами про небезпеку вживайте оперативних заходів за алгоритмом збереження життя. Про підозрілих осіб, предмети чи обставини негайно сповіщайте компетентні органи.

Ми сильні і смілив✊і, нескорені і гідні!

Гідні Перемоги й мирного життя!🇺🇦

Їх і виборюємо.👊

Джерело