Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: станом на 12:00 06.11.2022

♨️ Обстановка в операційних районах нашої зони відповідальності залишається напруженою, але контрольованою.

🔶 Противник продовжує вести оборону та намагається утримувати зайняті рубежі. Протягом ночі наносив вогневе ураження по позиціях наших підрозділів та тилових районах з мирним населенням, застосовуючи ударні безпілотники, реактивні системи залпового вогню та важку артилерію.

♨️ 8 разів за ніч рашисти атакували «Градами», «Ураганами» та артилерією Нікопольський район на Дніпропетровщині. В Мирівській громаді внаслідок обстрілу пошкоджено кілька житлових будинків, господарські споруди, автівки та газогони. Поранено 9-річну дівчинку, вона у лікарні.

🔶 У самому Нікополі снаряди зачепили кілька багатоповерхових та приватних будинків. Розбито приватні меблеве й транспортне підприємства, газогони та лінії електропередач.

♨️ По Миколаївщині ворог спрямував атаку дронів-камікадзе. Одного воїни-зенітники збили, два влучили у промисловий об’єкт у Галицинівській громаді. Пошкоджено виробничі потужності, людських втрат нема.

🔶 Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 9️⃣0️⃣вогневих завдань по позиціях, логістичних об’єктах, місцях дислокації та техніці противника. В Скадовському районі Херсонщини знищено склад з боєприпасами. Інші втрати та пошкодження дорозвідуються.

🌊🔱 Корабельне угруповання окупаційного флоту в Чорному морі складається наразі 3️⃣ кораблів,

серед яких жодного ракетоносія.

♨️ Загрози і ризики війни залишаються актуальними, незважаючи на намагання ворога створювати інші інформаційні враження.

🔶 Будьте свідомими і мудрими, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, не наражайте себе на небезпеку. Дотримуйтесь алгоритму і правил дій, не довіряйте фейкам і сумнівним джерелам інформації. Довіряйте силам оборони та не сповіщайте ворога про їх дії заради вашої безпеки та захисту.

В єднанні наша сила!✊

Разом до Перемоги!🇺🇦

Джерело