Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: підсумок за 07.11.2022

✴️Оперативна обстановка в нашій зоні відповідальності залишається напружено складною, але підконтрольною Силам оборони.

♻️У південнобузькому операційному районі суттєвих змін не зазнала.

Противник продовжує оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі.

✴️Окупанти примусово вивезли з Херсонської області на територію росії близько сотні дітей з інвалідністю з психоневрологічного будинку-інтернату у Дніпрянах.

♻️До примусової “евакуації” у московську область готують дітей та персонал Олешківського дитячого будинку-інтернату. З міста Каховка переміщено пацієнтів пансіонату для людей похилого віку. На території цього закладу окупанти розміщують свій особовий склад.

✴️Окупаційна влада створює неприйнятні для проживання умови місцевим мешканцям, відключає електро і водопостачання, а також зв’язок.

♻️Рашисти не припиняють мародерство, вантажівками вивозять матеріальні цінності, продукти харчування та засоби пересування на територію російської федерації.

✴️На лінії фронту противник наносить вогневе ураження по наших позиціях, обстрілює прилеглі територіальні громади та віддалені тилові райони, тероризуючи мирне населення.

♻️З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії зафіксовано політ близько пів сотні БпЛА.

✴️На Миколаївщині, вишукуючи системи протиповітряної оборони, ворог наніс ураження ракетою класу «повітря – земля» Х-31 з літака Су-35 по території Баштанського району. Без людських втрат.

♻️ По Куцурубській громаді Миколаївської області ворог гатив з «Градів». Без людських втрат.

✴️ Протягом дня тривали атаки по нещодавно вивільнених територіях Херсонщини. 4 авіаудари було нанесено ворогом тільки в район Нової Кам’янки. По Золотій Балці було спрямовано зенітні ракети С-300, пошкоджено будівлю школи. Люди не постраждали.

♻️ По інших населених пунктах вивільненої Херсонщини ворог спрямував ударні безпілотники типу «Ланцет». В Нововоскресенському – влучання сталося по відкритій поверхні. Без людських втрат. А в Червоному дрон-камікадзе був збитий на підльоті до цілі.

✴️ Двічі за день ворог застосував реактивні системи залпового вогню «Ураган» по Нікопольському району. В двох громадах – Мирівській і Марганецькій – зафіксовано влучання у приватний сектор із пошкодженням обійсть. Без постраждалих.

♻️ Нашою авіацією ворогу завдано

8️⃣ ударів, з яких 2️⃣ по опорних пунктах,

4️⃣ по системах протиповітряної оборони та 2️⃣ по скупченню ворожої техніки в Бериславському, Баштанському та Херсонському районах.

✴️ Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано понад 1️⃣8️⃣0️⃣ вогневих завдань.

♻️ Підтверджені втрати ворога складають 3️⃣2️⃣ рашисти, зенітно-ракетний комплекс «Стріла», танк, 2️⃣ гармати-гаубиці, 8️⃣ одиниць авто-бронетехніки та склад боєприпасів в Бериславському районі.

✴️ Противник продовжує зазнавати втрат. За уточненою інформацією, в ніч на неділю в Голій Пристані було знищено суттєві запаси палива окупантів.

🔱🌊 В Чорному морі на чергуванні 7️⃣ кораблів недолфлоту противника, які маневрують поблизу узбережжя Криму. Серед них 1 вдк, а ось ракетоносіїв знов не виявлено.

📌 Загрози і ризики залишаються актуальними, заходи безпеки – також. Будьте свідомими і пильними, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, дотримуйтесь алгоритмів дій, ретельно перевіряйте інформацію, не поширюйте заборонене і не перевірене.

Тримаймо стрій! ✊Все буде Україна!🇺🇦

Джерело