Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: станом на 12:00 08.11.2022

💢 Обстановка в нашій зоні відповідальності залишається складною, але стабільно контрольованою.

📀 На південнобузькому напрямку противник продовжує вести активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі.

💢 Протягом ночі ворог завдавав вогневих ударів по позиціях наших підрозділів, територіальних громадах, прилеглих до лінії фронту, обстрілював нещодавно звільнені населені пункти Бериславського району і гатив по тилових територіях із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів.

📀 З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії, окупанти продовжують використовувати безпілотні літальні апарати. Одного з таких шпигунів, типу «Орлан-10», знищено 💥 в Бериславському районі.

💢 Також ворог продовжує застосовувати ударні дрони типу «Ланцет», атакуючи ними позиції Сил оборони, зокрема на півночі Херсонщини.

📀 Протягом ночі, ворог завдавав ударів по Нікополю та Марганецькій громаді. З реактивних систем залпового вогню «Град» та мінометів 120 калібру гатив по об’єктах цивільної інфраструктури населених пунктів. У Нікополі пошкоджено близько десятка багатоповерхових та приватних будинків, господарчу споруду, 4 автівки, будівлі двох промислових підприємств, 2 заклади освіти та газогін. Без людських втрат.

💢 Наші ракетники та артилеристи наносили вогневе ураження по позиціях ворога та районах зосередження живої сили, техніки й озброєння. Виконано близько сотні вогневих завдань. Отримано підтвердження про втрату противником 1️⃣0️⃣ рашистів, решта даних дорозвідуються.

📀 Внаслідок попередніх уражень місць розташування окупаційних військ в Голій Пристані на Херсонщині близько двох десятків одиниць ворожої техніки знищено.

💢 🔱 В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворожих сил наразі складається з 7️⃣ ворожих кораблів. Носії крилатих ракет морського базування “Калибр” перебувають у пунктах базування, але споряджені й в готовності до виходу на бойовий курс для застосування.

📀 Винесену штормом до узбережжя Одещини чергову якірну міну підривним підрозділом Сил оборони контрольовано знищено.

💢❗ Зосередженість і пильність залишаються нашими супутниками у сучасних реаліях. Загрози ракетних ударів, дронових атак та обстрілів, на жаль досить високі. Не нехтуйте власною безпекою та обмеженнями воєнного стану. Пам’ятайте про мінну небезпеку узбережжя і режимні правила комендантської години. Ворог продовжує випробовувати нашу міць і витримку, стійкість до психологічного тиску.

Не піддавайтеся паніці та провокаціям. Довіряйте Силам оборони ✊ та вірте у нашу Перемогу!🇺🇦

Джерело