Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: підсумок за 09.11.2022

💧 Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку напружена і динамічна у розвитку. Сили оборони тримають ініціативу та контроль.

💢 Противник продовжує оборонні дії та вогневе ураження по наших позиціях.

💧 По прилеглих до лінії фронту громадах та тилових районах ворог продовжує застосовувати усе наявне озброєння, використовує авіацію та дрони-камікадзе, наносить ракетні удари та здійснює повітряну розвідку із застосуванням безпілотників оперативно-тактичного рівня.

💢 На тимчасово окупованих територіях ворог, змінюючи місце дислокації, залишаючи блокпости мінує об’єкти та території. Продовжує шантаж техногенною катастрофою.

💧 По звільнених територіях і населених пунктах Бериславського району Херсонщини на правому березі Дніпра ворог наніс ракетний удар, зруйнувавши один з приватних будинків. Одна особа загинула, ще одна отримала поранення.

💢;Наші позиції ворог двічі атакував ударними безпілотниками типу «Ланцет», а на Криворіжжі атакував ракетами об’єкт критичної інфраструктури. Без людських втрат.

💧 «Ураганами» і «Градами» серед дня укривало Марганецьку громаду на Нікопольщині. Зруйновано та пошкоджено кілька обійсть. Один цивільний мешканець загинув.

🌊🔱 Над Чорними морем на Одещині збито два безпілотних розвідники типу «Гранат-3».

Нашою авіацією відпрацьовано 8 ударів по опорному пункту, районах зосередження ворожих сил та засобів.

💢 Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад сотню вогневих завдань, зокрема по пункту управління, колонні військової техніки та складах з боєприпасами ворога.

💧 Тож ворожі втрати за бойовий день складають: 1️⃣2️⃣5️⃣ рашистів, 3️⃣ танки, 5️⃣ одиниць авто-бронетехніки та склад з боєприпасами в Бериславському районі. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

💢 Корабельне угруповання рашистського недофлоту в Чорному морі збільшилось до 1️⃣2️⃣ одиниць. При цьому в його складі так і не з’явилось ракетоносіїв.

💧 Однак, загрози ракетних ударів, атак дронами-камікадзе та ракетно-артилерійських обстрілів по районах, що в зоні досягання відповідної ворожої зброї, залишаються актуальними.

Не нехтуйте власною безпекою будьте пильними і свідомими. За алгоритмом дій при сигналах повітряних тривог дійте чітко і оперативно.

💢 Пам’ятайте про підступність ворога в використанні маніпуляцій свідомістю. Не довіряйте сумнівним джерелам інформації, не поширюйте не перевірену.

💧 Дотримуйтесь режиму інформаційної тиші, який під час військової операції береже життя захисників і місцевих мешканців на територіях, що вивільняємо від ворога.

Радітимемо разом🤝🇺🇦, як тільки буде безпечно!

У витримці і мудрості міць нашого народу! Разом до Перемоги!🇺🇦

Джерело