Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: підсумок за 10.11.2022

🔷 Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку залишається стабільно напруженою, але контролюється Силами оборони.

🔶 Ворог продовжує маневри з переміщення підрозділів та техніки між двома берегами Дніпра. Облаштовує рубежі оборони на лівому березі, веде обстріл наших позицій на правому березі.

🔷 Сили оборони продовжують просування лінії фронту ближче до лівого берега, вороже військо екстрено пакується у плавзасоби, які здаються придатними для переправи і намагаються врятуватися втечею.

🔶 Міцність наших позицій ворог намагається випробовувати ударами безпілотними камікадзе типу «Ланцет» по наших позиціях в Бериславському районі. А тилові райони з мирним населенням прагне тримати в страху через постійні обстріли.

🔷 Новоолександрівку ворог обстрілював з лівого берега системою «Град». Зруйновано один приватний будинок та пошкоджено ще кілька приватних обійсть. Без людських втрат.

🔶 Протягом бойового дня і понад вечір ворог гатив по Нікопольщині «Градами», «Ураганами» й важкою артилерією. В Мирівській громаді постраждала 10-ти річна дитина, вона отримала осколкові поранення. Але її стан стабільний.

🔷 Нашою тактичною авіацією нанесено 2️⃣

ураження місць дислокації ворожих сил та техніки, а ракетно-артилерійські підрозділи, виконуючи понад пів сотні завдань, продовжували нищити логістику ворога й руйнувати систему управління.

🔶 Підтверджені втрати ворога складають 5️⃣0️⃣ рашистів в пункті компактного проживання і зручного ураження, ще двома рашистами поповнено обмінний фонд.

🔷 Шпигунські характеристики безпілотного ворожого розвідника типу «Орлан-10» нам добре відомі, тому й методи протидії у нас різноманітні, але ефективні: безпілотник 💥збито, матеріали вивчаються фахівцями.

🔶 На полі бою нашими підрозділами відмінусовано у ворога 3️⃣ танки, самохідну гаубицю «Мста-С», 1️⃣1️⃣ одиниць іншої авто-бронетехніки.

🌊🔱 В Чорному морі продовжує маневрувати корабельне угруповання ворожого недофлоту в кількості 1️⃣7️⃣ одиниць, на бойове чергування виведено 2 ракетоносії з шістнадцятьма «Калібрами». Певним чином ворог натякає, що готовий помститися за «незручні складні рішення» по Херсонщині, до яких він був доведений.

🔷 А значить цілком імовірні повтори масованих ракетно-дронових обстрілів по всій території України.

🔶 Загроза ракетних ударів та дистанційних артилерійських обстрілів в регіонах, наближених до зони безпосередніх бойових дій та на окупованих територіях, залишається вкрай високою.

🔷 Пильнуйте і будьте обережні, дотримуйтесь заходів безпеки, на сигнали тривог реагуйте оперативно і правильно.

🔶 Цілком імовірно, що ворог втікаючи замінував великі площі, будівлі, об’єкти, важливі у соціальному забезпеченні гуманітарних потреб мирного населення. Не наближайтеся до підозрілих предметів, це може бути небезпечно. Інформуйте про них компетентні органи, убезпечте себе і оточуючих.

🔷 Деструктивну діяльність колаборантів «руського миру» не лишайте без уваги. Використовуйте чат-боти правоохоронних структур для повідомлення про їх активність.

Свідомо і відповідально крокуємо до Перемоги!✊🇺🇦

Джерело