Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: станом на 14:00 11.11.2022

🥏 Обстановка в нашій зоні відповідальності залишається складною та напруженою, але контролюється Силами оборони.

🌀 Ворог продовжує перегрупування та здійснює заходи щодо переміщення військ на лівий берег Дніпра.

🥏 Активно задіює інформаційний фронт, намагаючись виправдати свої маневри й звинуватити Сили оборони в шкоді місцевому населенню.

🌀 Тим часом самі окупанти продовжують грабувати населені пункти, з яких відступають. Спричиняють максимальну шкоду транспортній та критичній інфраструктурі.

🥏 Відносно місцевого населення окупанти посилюють поліцейський терор, забороняючи переміщення по населених пунктах, посилюючи гуманітарну кризу. Продовжують дообладнання системи оборонних рубежів, замінування доріг, об’єктів інфраструктури. Є факти підривів цивільного населення.

🌀 В противагу своїх невдач на фронті ворог активізує обстріли й атаки тилових територій. Вночі дронами-камікадзе атаковано об’єкт енергетичної інфраструктури на Вінничині. Без людських втрат.

🥏 Зенітними ракетами системи С-300 атаковано Миколаївську область, зокрема ворог бив по щойно звільнених територіях. А в самому обласному центрі поцілив у багатоквартирний житловий будинок. Вже відомо про 7 загиблих, 2 поранених. Рятувальна операція триває.

🌀 Всю ніч ворог тероризував і Нікопольщину. Реактивними системами залпового вогню, важкою артилерією та мінометним вогнем обстріляно три громади – Марганецьку, Нікопольську та Мирівську. Пошкоджено житлові будинки. Без людських втрат.

🥏 Наші підрозділи відпрацювали комплекс вогневих завдань протягом ночі зокрема й по колонах ворожої техніки і по місцях зосередження підрозділів окупантів.

Втрати дорозвідуються.

🌊🔱 Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі складається з

1️⃣9️⃣ кораблів, серед яких

2️⃣ надводних ракетоносії, споряджені

1️⃣6️⃣ «Калібрами».

❗ Враховуючи всі загрози і ризики, що несе із собою нагнітання обстановки в регіоні, пов’язане із поразками ворожих сил на фронті, не наражайте себе на небезпеку, будьте свідомими і мудрими, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, дотримуйтесь алгоритму і правил дій, не довіряйте фейкам і сумнівним джерелам інформації. Довіряйте силам оборони та не сповіщайте ворога про їх дії заради вашої ж безпеки та захисту.

Ідемо до Перемоги✊, здобуваємо мир в Україні!🇺🇦

Джерело