Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: підсумок за 11.11.2022

💢 Обстановка в Таврійському операційному районі напружена, але контрольована.

💠 Противник займає оборону вздовж лівого берегу річки ДНІПРО. Але й на правому тривають захожи протидії.

💢 Ворог після відходу з правого берега основних підрозділів здійснив підрив АНТОНІВСЬКИХ мостів з метою ускладнення подальшого пересування наших військ.

💠 Сили оборони продовжують заходи з деокупації населених пунктів на Херсонському напрямку. В ході успішних наступальних дій передові підрозділи наших військ дісталися правого берега Дніпра. Тривають заходи з виявлення та знищення противника в низці населених пунктів. Розпочато роботу й по обласному центру.

💢 Тим часом ворог продовжує терор тилових регіонів і мирного населення.

💠 Протягом дня з «Градів», «Ураганів» та важкої артилерії атаковано Мирівську і

💢 Марганецьку громади Нікопольщини. Близько 70 снарядів випущено по населених пунктах та відкритих територіях. Поранення отримали 2 цивільні особи.

💠 З Кінбурнської коси ворог бив “Градом” по Куцурубській громаді Миколаївщини. Без людських втрат.

💢Нашою авіацією двічі нанесено удар по скупченню техніки противника в Бериславському і Херсонському районах.

💠 Ракетними та артилерійськими підрозділами виконано 3️⃣4️⃣ вогневих завдання по районах зосередження живої сили та техніки ворога.

💢 Підтверджені втрати ворога складають 2️⃣5️⃣рашистів, 3️⃣ самохідні крупнокаліберні гаубиці “Мста-С”, 6️⃣ одиниць автотехніки. Знищено склад ворожих боєприпасів в Каховському районі.

💠 В результаті точних ударів Сил оборони по штабу російських окупаційних військ у населеному пункті Червоний Маяк Херсонської області понад 3️⃣0️⃣ окупантів загинуло, знищено 2️⃣ танки та 4️⃣ вантажівки.

🔱🌊 В ворожому корабельному угрупованні в Чорному морі, що наразі складається з 2️⃣1️⃣ корабля, на бойовому чергуванні 2️⃣ надводних ракетоносії. Загальна кількість готових до застосування «Калібрів» – 1️⃣6️⃣

💠 Ворог вочевидь налаштований продовжувати практику ракетних і дронових ударів, зокрема і по об’єктах критичної, енергетичної інфраструктури.

💢 Будьте уважними і свідомими, не нехтуйте правилами безпеки, ретельно перевіряйте інформацію, ставтеся до неї критично, а до обмежень в рамках воєнного стану – з розумінням. Дотримуйтеся встановленого порядку і алгоритмів дій за сигналами тривог, залишайте паніку ворогу та довіряйте Силам оборони.

Все буде Україна!

Джерело